Etykiety

czwartek, 16 czerwca 2016

Truskawkowe śniadanie

Sezon sprzyja urozmaiconym posiłkom. Korzystam z truskawek póki są. Tym razem w wersji drugiego śniadania. Smak, zapach...


Potrzebujesz:

garść truskawek,
płatki owsiane - kilka łyżek
szczypta cynamonu - lub więcej jak lubisz
3 łyżki jogurtu naturalnego lub greckiego
ewentualnie miód

Płatki upraż na suchej patelni na rumiano. Po koniec dopraw je cynamonem. Truskawki umyj i pokrój na ćwiartki lub połówki. Do miseczki nałóż jogurt, na to truskawki i posyp płatkami.
Jak truskawki nie są słodkie to dzieciom podaję skropione miodem.
Takie pożywne śniadanie zapewnia Ci dawkę owoców, węglowodanów i nabiału a cynamon pobudza trawienie.
Polecam!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz